PROGRAMA D'ACTIVIVTATS

Aquí podràs trobar tota la informació referent al Correllengua'08 dels pobles de les Terres de l'Ebre.

AMPOSTA - MÓRA D'EBRE - ALCANAR - TIVISSA - TORTOSA - L'AMPOLLA - FLIX - L'ALDEA - TIVENYS - ULLDECONA - DELTEBRE - BENISSANET

JA ÉS AQUÍ EL CORRELLENGUA'08

























Es presenta el cartell unitari i els actes del Correllengua de les Terres de l’Ebre, que enguany portarà la flama de la defensa de la llengua catalana a 12 pobles del nostre territori.



El dimecres 8 d'octubre a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, representants de les 20 entitats ebrenques que participen en el Correllengua van presentar les activitats que s'han organitzat i el cartell que, per primera vegada, anuncia conjuntament tots els actes organitzats a les nostres comarques. El Correllengua arribarà a les Terres de l'Ebre aquest cap de setmana i durant quatre setmanes recorrerà 12 pobles, finalitzarà el dia 8 de novembre a Perpinyà, en una manifestació que commemora el Tractat dels Pirineus, pel qual les comarques més septreptionals dels Països Catalans van ser annexionades a França.



El Correllengua és una iniciativa a favor de la nostra llengua i cultura sorgida de la societat civil catalana. És una proposta per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l’ús social del català en tots els àmbits. També una eina per donar a conèixer la nostra llengua i la nostra cultura a les persones que, nouvingudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada i en positiu.



Enguany, per primera vegada, s’ha creat una comissió que ha coordinat la celebració dels diversos Correllengua a 12 pobles de les Terres de l’Ebre. Aquesta comissió és fruit del procés d’articulació que està produint-se entre les diferents associacions i entitats que treballen a nivell social en les nostres comarques.



Els pobles que faran Correllengua són: L’Ampolla, l’Aldea, Deltebre, Amposta, Alcanar, Ulldecona, Tortosa, Tivenys, Tivissa, Mora, Benissanet i Flix.



Entre els diferents actes que se celebren cal destacar la lectura del manifest, que enguany ha estat escrit per Isabel Clara Simó, i el recorregut de la flama que simbolitza la unitat de la llengua. A més jocs populars, xocolatades, concerts, cercaviles, sopars, teatre, ballada de jotes, correfoc, actuacions de bandes musicals, actuacions infantils...


La comissió valora molt positivament la gran quantitat de pobles implicats, i es fixa com a objectius pel proper any consolidar els Correllengua d’aquest any i ampliar el nombre de pobles.